Casper Network (CSPR) Nedir?
Casper Network (CSPR) Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Casper Network (CSPR) Nedir?

Casper Network (CSPR), Ethereum geliştiricileri tarafından blok zinciri tabanlı mutabakat protokollerine kesinlik, ölçeklenebilirlik ve esneklik eklemek için oluşturulan, CBC Casper modeline dayalı ilk gerçek zamanlı blok zinciridir. CBC Casper, bir sonraki aşamada Ethereum tarafından benimsenmesi beklenen bir proof-of-stake (PoS) modelidir. Casper Network, bu CBC Casper modeline dayalı PoS protokolü otoyolundan yararlanarak işletmelerin blockchain özellikli ürün ve hizmetleri hızlı ve verimli bir şekilde oluşturmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Casper Network, kullanıcılarına yükseltilebilir akıllı sözleşmeler, geliştirici dostu özellikler ve çoğu birinci sınıf blok zinciri teklifinden daha düşük işlem maliyetleri sunar. Bu şekilde Casper Network’ün misyonu, blok zincirini ana akım haline getirmek ve geliştiriciler tarafından desteklenen daha açık ve şeffaf bir ağ oluşturmaktır.

 

CSPR Coin Projesi

Casper Network (CSPR) Nedir? Casper Network’ün yerel kripto para birimi CSPR belirtecidir. Proof-of-stake blok zinciri olarak Casper Network, PoS konsensüs mekanizmasına katılan doğrulayıcıları kullanarak ağı korur ve korur. Ağ, doğrulayıcıları CSPR belirteçleriyle ödüllendirir. Zincir içi işlemler için ağ ücretleri de CSPR jetonlarında ödenir. CSPR jetonlarının toplam arzı 10,644,340.384 birimdir. Şu anda dolaşımdaki CSPR 3.147.648.476’dır.

 

Casper Network projesinin kurucuları kimlerdir?

Casper Network (CSPR) Nedir? Casper Network (CSPR), 2018 yılında Medha Parlikar ve Mrinal Manohar tarafından kurulan CasperLabs’in bir parçasıdır. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden mezun olan Mrinal Manohar, Oracle ve Microsoft’ta staj yaptıktan sonra proje tabanlı FBI’da çalıştı. Manohar, 2016 yılında Splendid Spoon’a yatırımcı olarak katılmadan önce Bain & Company, Bain Capital ve Sagard Holdings’de çalıştı. Manohar, 2010’dan beri kripto para birimi projelerine yatırım yapıyor ve şu anda CasperLabs’in Yönetim Kurulu Başkanı (CEO’su).

CasperLabs’in CTO’su ve kurucu ortağı olan Medha Parlikar, Western Üniversitesi’nde biyoloji okuduktan sonra Compass Learning, Cactus, DivX, Omniture/Adobe Systems, Avalara vb.

 

CSPR Coin İstatistikleri

Casper Network (CSPR) Nedir? CSPR jetonu, 3 Şubat 2022 itibariyle yaklaşık 268 milyon dolarlık işlem hacmiyle 175. en değerli kripto para birimidir. CSPR, 12 Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.36$’a ulaştı; en düşük değer ise 15 Temmuz 2021’de 0.05072$ ile görüldü. CSPR TRY paritesinde CSPR 18,44 YTL ile zirve yaptı, 0,6858 YTL ile dip yaptı.

 

Casper Network Projesini Özel Yapan Nedir?

Casper Network (CSPR) Nedir? Casper Network, işletmelerin blok zinciri özellikli ürün ve hizmetler oluşturmasını mümkün olduğunca kolaylaştıran Kademe 1 hisse ispatı blok zinciridir. Bu projenin en önemli özelliği Highway protokolü sayesinde güvenlik, ölçeklenebilirlik ve hızdan ödün vermeden çalışmasıdır. Bu şekilde Casper Network, küresel işletmeler arasında blok zincirinin benimsenmesini sağlamayı ve kurumsal blok zinciri çözümlerinin karşılaştığı sorunları çözmeyi hedefliyor.

 

Bu amaçla Casper Network dört temel özellik sunar:

Casper Network (CSPR) Nedir?

Yükseltilebilir akıllı sözleşmeler: Casper Network, karmaşık bir geçiş süreci olmadan zincir üstü akıllı sözleşmelerin doğrudan yükseltilmesini destekler ve akıllı sözleşme güvenlik açıklarının düzeltilmesini kolaylaştırır.

Geliştirici dostu olma: Casper Network, geliştiricilerin, günümüzde geliştiriciler arasında ana akım olarak kabul edilen programlama dillerinde Rust ve WebAssembly (WASM) kullanarak uygulamalar geliştirmesine olanak tanır. Buna karşılık, birçok blok zinciri projesi Solidity yazılım dilini kullanır. CasperLab, Solidity kodunu otomatik olarak Rust’a dönüştüren Caspiler tekrarlayıcıyı da yarattı.

Ağırlıklı Anahtarlar: Sözleşmelere, dağıtımlara ve hesaplara tam erişim kontrol mekanizması, işteki yetkinin blok zincirinize aktarıldığı anlamına gelir. Başka bir deyişle, blok zincirindeki çalışan etkileşimleri, çalışanların ofiste yapmaya yetkili oldukları şeylerle eşleşir.

Parçalama: Casper’ın PoS mimarisi, bir veritabanı ölçeklendirme çözümü olan parçalamayı destekler. Ağ, iş yükünü daha küçük, daha hızlı doğrulayıcı gruplarına (parça adı verilir) bölerek ve işi bunlar arasında dağıtarak performansı optimize eder. Sonuç olarak, Casper ağı diğer birçok Tier 1 projesinden daha az yoğun olduğu için ağdaki gaz ücretleri de azalır.

Ayrıca Casper Network, Proof of Stake ve esneklik gibi blok zinciri tabanlı mutabakat protokollerine kesinlik ve ölçeklenebilirlik eklemek için Ethereum geliştiricileri tarafından oluşturulan CBC Casper modeline dayalı ilk gerçek zamanlı blok zinciridir.

 

Highway Protokolü Nedir?

Casper Network (CSPR) Nedir? Otoyol, Casper ağına özel bir PoS protokolüdür ve ağın en önemli parçasıdır. Otoyol, Casper ağının blok zinciri üçlemi olarak bilinen güvenlik-ölçeklenebilirlik-merkeziyetsizlik problemini çözmesini sağlar. Blok zincirlerinin çoğu, Bizans Hata Toleranslı (BFT) konsensüs protokolleri kullanılarak tasarlanmıştır. Bizans Hata Toleransı, dayanıklılığı en basit şekilde ağ düğümlerinin bilinmeyen (ancak sınırlı) bir alt kümesini kontrol eden bir saldırgana tanımlar.

Casper Network’ün Otoyol protokolü, yaygın BFT fikirleri için güvenli ve verimli bir fikir birliği modelidir, ancak aynı zamanda iki önemli iyileştirmeye de olanak tanır: 1) Otoyol, ağın daha yüksek bir doğruluk eşiğine ulaşmasına olanak tanır. 2) Geleneksel BFT’ye olanak tanır.

Daniel Kane, Andreas Fackler, Adam Gągol ve Damian Straszak tarafından hazırlanan Casper Network (CSPR) teknik incelemesi 19 Ocak 2021’de yayınlandı. Casper Network tanıtım belgesinde “PoS blok zinciri sistemlerinin temel fikir birliği motoru olarak kullanılması amaçlanan verimli kısmen senkronize BFT konsensüs protokollerinin tasarlanmasında büyük ilerleme kaydedildiğini” belirterek, “BFT modelinde güvenlik ve gerçek zamanlı olarak, mevcut otoyolların yanı sıra, çözüme pratik iyileştirmeler sağlayan yeni fikir birliği protokolleri öneriyorlar.” Casper Network teknik incelemesi, Otoyoldaki blok kesinliğinin ikili olmadığını belirtir, “bir bloğu döndürmek için protokol kurallarını ihlal etmesi gereken düğüm sayısı” olarak ifade edilir. Karayolları böylece güvenlikten ödün vermeden daha fazla esneklik sağlar.

 

Casper Network (CSPR) Nasıl Alınır?

Casper Network (CSPR) Nedir? Casper Network (CSPR) token, Global ve Türkiye’nin güvenilir kripto para borsaların başında gelen DyorEX Kripto Para Borsası üzerinden alınıp satılabilmektedir. Sizler de DyorEX’de hesap açarak CSPR/USDT veya CSPR/TRY paritesinde işlem yapabilir ve CSPR satın alabilirsiniz.

Casper Network (CSPR) Sıkça Sorulan Sorular

Casper Network (CSPR) Nedir?

  1. Casper Network (CSPR) nedir?

Casper Network (CSPR), Ethereum geliştiricileri tarafından blok zinciri tabanlı mutabakat protokollerine kesinlik, ölçeklenebilirlik ve esneklik eklemek için oluşturulan, CBC Casper modeline dayalı ilk gerçek zamanlı blok zinciridir.

  1. Casper Network (CSPR) ne işe yarar?

Casper Network, bu CBC Casper modeline dayalı PoS protokolü otoyolundan yararlanarak işletmelerin blockchain özellikli ürün ve hizmetleri hızlı ve verimli bir şekilde oluşturmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

  1. Casper Network (CSPR) kurucuları kimdir?

Casper Network (CSPR), 2018 yılında Medha Parlikar ve Mrinal Manohar tarafından kurulan CasperLabs’in bir parçasıdır.

  1. Casper Network (CSPR) toplam arzı ne kadar?

Dolaşımda 11 Milyar CSPR coin arzıtoplamda 11,3 Milyar coin arzı bulunmaktadır.

  1. Casper Network (CSPR) nasıl alınır?

Casper Network (CSPR) token, Global ve Türkiye’nin güvenilir kripto para borsaların başında gelen DyorEX Kripto Para Borsası üzerinden alınıp satılabilmektedir. Sizler de DyorEX’de hesap açarak CSPR/USDT veya CSPR/TRY paritesinde işlem yapabilir ve CSPR satın alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoBurda ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!