Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları Yönetmeliğe Girdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmî Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kripto varlık hizmet sağlayıcıları yönetmeliğe girdi.

1 Mayıs 2021’de Resmi Gazete’de yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yeni kararlar arasında kripto para ekosistemini etkileyecek yeni bir karar var. Kararda “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik”in 4. maddesinin birinci fıkrasına (u) bendinden sonra gelmek üzere (ü) bendine “Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları” ve (v) bendine “Tasarruf Finansman Şirketleri” eklendi.

Yönetmelikte yapılan bu değişikliklerle birlikte ilk kez “Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları” kavramı kullanıldı. Sadece kripto para borsaları ile kısıtlanmayan aynı zamanda hizmet sağlayıcılarını yani çeşitli platformları da içine alan bu tanım ile Türkiye kripto varlık düzenlemelerinde ciddi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Cumhurbaşkanının kararnameyi revize etmesinden sonra, kripto varlık hizmet sağlayıcı tanımına giren şirketler “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında sorumlu tutulmalıdır. Bu durumda, kripto para birimi hizmet sağlayıcıları, kara para aklama, terör finansmanı ve çeşitli yasadışı faaliyetlerle mücadele etmek için müşterilerini tanımaya başladı. Şüpheli işlemleri ve devam eden bilgileri bildirme gibi yükümlülükler üstleniyorsunuz.

Endişeler Dile Getiriliyordu

Merkez bankası bir kararname çıkardıktan sonra, her kurum kripto varlıkları ile ilgili düzenlemeler yapması bekleniyordu ve ikinci adım vali tarafından atıldı. Hükümet yetkilileri, kara para aklama ve terörün finansmanı için kripto varlıkların kullanılmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Ayrıca Amerikan liderler ve Janet Yellen endişelerini dile getirdi.

Bu Değişiklik Ne Getiriyor ?

Kripto varlıklar tanımına göre Türkiye, hayatın her alanında görünür kılmak için bu sektör için yasa ve yönetmelikler oluşturmuştur. “Kara paranın aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesi için, yükümlülüklerin yerine getirilmesinin izlenmesine ilişkin usul ve esaslar denetlenmeli ve gümrük idaresine ve diğer tedbirlere açıklanmalıdır. Aile hizmet sunucuları da bu hüküm uyarınca bazı yükümlülükler üstleneceklerdir. Şüpheli işlemlerin belirlenmesi ve bildirilmesi, elektronik işlemlerde risklerin ele alınması ve hassas ülkelere transfer edilmesiyle ilgili birçok sorumluluk.

Kripto para yasal düzenlemesi ile ilgili son gelişmeleri sizler ile paylaştık. Kripto para blog kategorimizde ihtiyacınız olan her şey burada.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoBurda ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!