MONERO (XMR) NEDİR? DETAYLI ANLATIM

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MONERO (XMR) NEDİR? Monero 18 Nisan 2014’te piyasaya sürülen bir platformdur. Monero blok zincirinin yerel dijital para birimi olan XMR token tarafından desteklenen opak bir blok zincirine dayanmaktadır. Monero projesi, çoğunluğu anonim kalmayı seçen bir geliştirici ekip tarafından kurulmuştur.


Monero (XMR), onu dünyadaki izlenmesi en zor para birimlerinden biri yapan belirli özelliklere sahip bir kripto para birimidir. Son 10 yılda geliştirilen binlerce kripto para birimi arasında Monero (XMR) işlemlerinizi anonimleştirme yeteneği ile öne çıkmaktadır. Aslında, bu gizlilik odaklı para birimi, örneğin Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto para birimlerinin aksine, gizli ve izlenemeyen işlemleri garanti eder. Monero’nun amacı, her şeyden önce, hem satın alma hem de satış için kullanıcılarının gizliliğine saygı duymaktır.


Monero, Bitcoin gibi diğer rakiplere geliştirme açısından dayatılan belirli sınırlara tabi olunan kodu, daha iyi ölçeklendirebilmeye izin veren ve gelişen bir para birimidir. İşlemlerde anonimlik önerisine paralel olarak, platform, örneğin aynı jetonu iki kez harcama gibi girişimlere karşı gelişmiş güvenlik imkânı sunar.

Monero (XMR) Güvenli Mi?

Güvenilirliği devlet tarafından doğrulanmış bankalar aracılığı ile kripto para alıp satmak her zaman en güvenli yöntem olacaktır. Aracılık eden kuruluşlar, komisyon usulü ile çalışan gerçek kişiler ve hiçbir resmi kaynak tarafından doğrulaması yapılmamış oluşumlar alım satım işlemlerinde büyük bir risk oluşturuyor. Ancak Monero, en ileri düzeyde merkezi olmayan bir sistem sağlamaya odaklanmıştır. Monero, sistemi büyük gruplar tarafından yönetilmez ve Monero  kullanıcıları, ağda yer alan 3’üncü kişilere güvenmek zorunda değildir. Erişilebilir bir “Proof of Work” algoritması ile normal bilgisayarlarda Monero madenciliği kolayca yapılabilir. Düğümler, hassas işlem bilgilerinin ortaya çıkmasını ve denetim riskini en aza indirgemek için I2P (Görünmez Internet Projesi) ile birbirine bağlanır bu önlemler sayesinde Monero coin güvenlidir.

Proof Of Work: Spam mesajları gibi servislerin kötüye kullanımını önlemeyi amaçlayan bir sistem.

I2P (Görünmez İnternet Projesi): Anonim İnternet trafiği oluşturmak amacıyla kullanıma sunulmuş bir bağlantı protokolüdür. Bu protokol, kullanıcının İnternet trafik verilerini (TCP / IP, UDP) şifreler (uçtan uca şifreleme kullanır).

Monero (XMR) Madenciliği

Monero madenciliği için özel donanım satın almanıza gerek yoktur. Bilgisayarı olan herkes Monero madenciliği yapabilir. Ancak bununla birlikte, donanım ne kadar güçlü olursa, sonuçta o kadar iyi olur.

XMR madenciliği yapmak için çeşitli yollar vardır, ama monero madenciliği yapmadan önce kendiniz mi yapacaksınız yoksa bir monero madenciliği havuzuna mı katılacaksınız buna karar vermeniz gerekiyor.

Madencilik Havuzu: Bir grup Monero madencisi bir araya gelir ve donanımlarının gücünü birleştirir. Bu onlara işlemleri doğrulama şansı verir. Madencilikten aldıkları ödül de madencilik havuzu arasında paylaştırılır. Çoğu madenci havuzudan, genellikle %0-2 arasında bir havuz ücret alır. Monero havuzu madenciliği SupportXMR, Monero.crypto-pool.fr gibi sitelerden yapılabilir.

Tek Madencilik: Tek madencilik donanımına ciddi yatırım yapmadıysanız herhangi bir ödül kazandırmaz. Madencilik yaparken hash (donanımınızın işlem gücü) ve elektrik tüketimi en büyük sorunlardandır. Yeni başlayanlara tavsiye edilmez.

Monero (XMR) Cüzdanı

Monero (XMR ), işlemlerinize maksimum düzeyde gizlilik sağlamak için olan kripto grafik para “gizlilik parasıdır”. Bu özellikten tam olarak yararlanmak için XMR’larınıza uyumlu bir kripto para cüzdanına aktarmanız gereklidir.

Kişisel XMR’ın üzerinde mevcut blockchain tarafından yapılan tüm işlemleri listeleyen bir ağdır, hesabın kime ait olduğunu kanıtlamanın tek yolu özel anahtarı imzalamaktır ayrıca bu özel anahtar diğer kullanıcılardan, kötü amaçlı yazılımlardan ve sitelerden kesinlikle korunmalıdır. Bu, bir Monero cüzdanının rolüdür.

Bir kripto para cüzdanı, kripto para birimlerinize yani XMR tokenlerinize erişiminizi garanti etmek için özel anahtarınızı kaydedebileceğiniz fiziksel veya dijital ortam anlamına gelir. Kripto para cüzdanınıza aktarıldıktan sonra mükemmel bir şekilde anonim hale gelecek ve size tamamen gizli işlemler gerçekleştirme imkanı verecektir.

Monero (XMR) Geleceği

Wallet Investor, Monero kripto para biriminin 2023 yılında kadar 300-450 dolar aralığında işlem göreceğini tahmin ederken Ekonomi Tahmin Ajansı, 2024’te düşüş yaşadıktan sonra 2025’te bugünkü seviyesiyle neredeyse aynı olacağını tahmin ediyor.

Monero anonimlik yolunda önemli ilerlemeler kaydetti. Gizli adresler ve Ring signature benzeri özellikleri ile birleştiğinde Monero, piyasa değerine göre en büyük gizlilik odaklı coin olarak yerini sağlamlaştırdı.

Ayrıca Monero, kârdan çok mahremiyetin temel bir hak olduğuna inanan bir topluluk tarafından yönetilmektedir. Modern dünyada gizlilik hakları her zamankinden daha çok kötüleştikçe, Monero gibi kripto para birimlerinin değerini daha belirgin hale getiriyor. Kararlı bir topluluk ve gelecek için planlanan düzenli güncellemeler İle Monero büyük kripto pazarlarında yer edinmeyi başarmıştır.

Ring Signature: Transfer işlemini onaylamak için birden çok imzalayıcının girdilerini ilk gönderenin girdisiyle birleştirerek gizliliği artırmak için geliştirilmiş bir yöntem.

Monero (XMR) Avantajları

  • Çoğu kripto para biriminin aksine nereye ve ne kadar gönderdiğinizi bulamaz.
  • Monero madenciliği zor olduğu için Moneroda büyük fiyat dalgalanmaları olmamaktadır böylece yatırımcılar büyük zararlara uğramazlar.
  • Hesabın gizlenmesi ve açılması yatırımcının isteğine göredir ister şeffaf hesap ister gizli hesap kullanabilir.
  • Monero madenciliğinde blok limiti yoktur.

Monero (XMR) Dezavantajları

  • ASIC karşıtı olmasına rağmen Monero’da madencilerin merkezileşme oranı yüksek. Hash rate‘in kabaca %43’ü üç havuz tarafından kontrol ediliyor. Özellikle tek madencilik yapacak kişiler için zorlayıcı bir faktördür.
  • Monero için geliştirilmiş çok fazla cüzdan yok. Donanım cüzdanlarında veya Jaxx gibi çoklu kripto çözümlerinde Monero için destek bulamayabilirsiniz.
  • Güvenli bir şekilde Monero saklamak diğer kripto para birimlerini saklamaktan daha zordur.
  • Bitcoin’den çıkmış olmadığından Monero’nun blockchain’iyle etkileşime geçen uygulamalar geliştirmek daha zordur.

Hash Rate: Madencilik cihazlarının çalışma hızını ifade eder.

Monero (XMR) Detaylı Bilgiler

  • Coinmarketcap sıralaması: 41
  • Toplam arz: 18,097,716
  • Piyasa değeri: $3,626,752,472
  • Hacim: $165,184,407

Bunu gibi birçok coin incelemesini okumak için Kripto Para kategorimizi inceleyebilirsiniz.

NOT: Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım kararlarınızı kendi incelemeleriniz ve araştırmalarınız doğrultusunda yapınız. Burada yer alan içerikler bilgi ve haber niteliği taşımaktadır.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoBurda ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!