Cryptojacking Nedir ? Nasıl Korunulur ?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cryptojacking Nedir ? Kripto para birimleri, merkezcil olmayan bir sistem olduğunu daha önce söylemiştik. Bununla birlikte, bilgisayar korsanları onu kötüye kullanmanın ve para kazanmanın bir yolunu buldu ve bulmaya devam ediyor. “Cryptojacking” adı verilen bir tekniğin yardımıyla, bilgisayar korsanları sizin bilginiz olmadan kripto para toplamak için cihazınızı kullanabilir. Bitcoin blok zinciri, düzenli olarak sınırlı sayıda Bitcoin üretmeyi amaçlamaktadır. Bu işlemler için, Bitcoin madenciliği yapan kişi sayısı ne kadar fazlaysa, zorluk o kadar büyük ve gerekli hesaplama gücü de o kadar yüksek olur. Bitcoin 2009’da ortaya çıktığında, kripto para birimlerini dizüstü bilgisayarlarla çıkarmak mümkündü, ancak bu artık mümkün değildi. Madenciliğinizin karlı olmasını istiyorsanız, binlerce dolara mal olabilecek gelişmiş madencilik donanımına ihtiyacınız var. Ya da bir “bilgisayar korsanı” iseniz, işi sizin yerinize yapması için binlerce bilgisayarı devralabilirsiniz …

Cryptojacking Nedir ?

Cryptojacking, kripto para madenciliği yapmak için birinin ekipmanının yetkisiz kullanımı olarak tanımlanabilir. Bilgisayar korsanları, kripto para madenciliği yapmak için devasa bir bilgisayar ağı kullanabilir ve kurbanın elektriğini, ekipmanını ve bilgi işlem gücünü kendi karlarını artırmak için kullanabilir. Kurban, cihazının şifreli madencilik olduğunu bile bilmiyor olabilir. Tek işaret, bilgisayar performansının düşmesi veya aygıtın aşırı ısınması olabilir. Bilgisayar korsanları, cihazınızı iki şekilde şifreleyebilir:

Kripto madenciliği için kötü amaçlı yazılım:

Bilgisayar korsanları, sizi kandırarak kötü amaçlı bağlantıları tıklamanız veya kötü amaçlı yazılımlarını gizleyen kötü amaçlı belgeler indirmeniz için kimlik avı stratejileri kullanabilir. Bu tür kötü amaçlı yazılımları tespit etmek zordur ve kripto madenciliği yazılımını farkında olmadan arka planda çalıştırabilir.

Tarayıcı tabanlı kripto para madenciliği komut dosyaları :

Tarayıcı tabanlı kripto para birimi madenciliği komut dosyası: Bilgisayar korsanları, komut dosyalarını kullanarak kötü amaçlı kod bölümlerini web sayfalarına ekler. Kod, web sitesi her açıldığında otomatik olarak çalışır. Bilgisayarınızda hiçbir şey depolanmaz, ancak artık bir web tarayıcısı açtığınız sürece kripto para madenciliği yapabilirsiniz. Bazı web sitelerinde, tarayıcı kapalı olsa bile işlem, görev çubuğunun altındaki gizli açılır pencerede devam edecektir.

Hackerlar Neden Cryptojacking’i Seviyor

Kolay para: Bilgisayar korsanlarının bu şekilde kendi ekipmanlarını veya bilgi işlem gücünü kullanmalarına gerek kalmaz. Bu aynı zamanda kripto para madenciliğinin maliyetinin önemli bir kısmında avantaj elde ettikleri anlamına geliyor. Buna karşılık, enfekte kullanıcılar yüksek elektrik faturalarından ve ekipman aşırı yüklenmesinden muzdarip olabilir. Böylelikle hacker madencilik operasyonunu gerçekleştirmiş ve maliyet mağdur tarafından karşılanmıştır.

Minimum risk: Kod gizlice çalıştığından, cihazınıza virüs bulaştığını fark etmek zordur. Şifreleme hırsızlığı arka planda gerçekleştirilir ve normal kullanımınızı etkilemez. Özellikle Monero ve Zcash gibi anonim kripto para birimlerini kullanırken bilgisayar korsanlarını takip etmek de çok zordur.

Daha yüksek başarı oranı: Bilgisayar korsanları, fidye yazılımına kıyasla genellikle Cryptojacking kullanmayı tercih eder. Bu yöntemin kullanılması nedeniyle, sürekli sermaye akışı garanti edilebilir. Fidye yazılımı ile yalnızca birkaç kurban gasp edilebilir ve virüs bulaşmış tüm bilgisayarlardan kripto para madenciliği yapmak için cryptojacking kullanılabilir.

Ne Yapılabilir?

Cihazda Cryptojacking’i tespit etmek çok zor olabilir. Çünkü yazılım, olabildiğince gizli olacak şekilde tasarlandı. Bununla birlikte, kötü amaçlı yazılımın en yaygın belirtileri şunlardır: Cihazın düşük FPS sorunu, Yüksek CPU kullanımı. Standart prosedür bile tüm gücü tüketiyor gibi görünüyor. Aşırı ısınma Bununla birlikte, Cryptojacking kötü amaçlı yazılımını önlemenize veya tespit etmenize yardımcı olabilecek bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler; Adblock, No Coin veya MinerBlock gibi adblocking veya anti-parola madenciliği tarayıcı uzantılarını tercih edin, bunların faydasını göreceksiniz.

Virüsten koruma veya kötü amaçlı yazılım önleme kullanın. Siber suçluların cihazlarına yüklemeye çalıştıkları bu kötü amaçlı yazılım tespit yöntemleri güvenliği artırır. Ancak, Cryptojacking madencilerinin her zaman tespit edilmeyen kötü amaçlı yazılımları yüklemek için yeni yollar aradıklarını unutmayın. Şüpheli bağlantıları tıklamayın, istenmeyen belgeleri indirmeyin veya güvenilmez web sitelerini ziyaret etmeyin. Bunun nedeni, kötü amaçlı yazılımlara bulaşmanın çeşitli yolları olmasıdır.

Cryptojacking Nedir ? sorusunun cevabını sizlere verdik. Kripto ile ilgili daha fazla bilgi almak için Kripto Para kategorisini inceleyebilirsiniz.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoBurda ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!