2021 Yılında En Popüler NFT ‘ler Nedir ?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 Yılında En Popüler NFT’ler Nedir ? Bir önceki yıla göre 2021’de hangi NFT’lerin penetrasyon oranında önemli bir artışa sahip olduğunu bilmek ister misiniz? NFT yalnızca değiştirilemez belirteçler anlamına gelir ve nadir varlıkların (sanat eserleri veya koleksiyon parçaları gibi) sahipliğini temsil eden şifreli simge türlerinden biridir. En Popüler NFT; Ekonomide, değiştirilebilirlik, her birimin birbirinin yerine geçebilir ve ayırt edilemez olduğu bir meta olarak yorumlanır. ABD doları gibi Fiat para birimleri, değiştirilebilir ürünlere iyi bir örnektir. Örneğin beş dolarlık bir banknotunuz varsa X’i etkilemeden X’in faturasını banknotlarla değiştirebilirsiniz.

Öte yandan X’in favori sınırlı sayıdaki basketbol kartı, değiştirilemeyen bir ürüne güzel bir örnek. Bu kartlar tahsil edilebilir ve her kartın kendine özgü bir işlevi vardır. Bir oyuncunun kartı ile başka bir oyuncunun kartı genellikle aynı değere sahip değildir. Ek olarak, bir noktada, iki özdeş kart bile birbirinden farklı olabilir. En iyi örneklerden biri kartın üretim tarihi olabilir. Değiştirilemeyen bir başka örnek de sanat eseridir. Örnek resim genellikle tek bir orijinal kopya olarak oluşturulur. Artık yeri doldurulamaz ürünlere girdiğimize göre NFT’nin bu alandaki katkısından bahsetmeye başlayabiliriz. Her NFT’nin genellikle tamamen farklı bir işlevi vardır. Ek olarak, çoğu NFT nadirdir ve dolaşımda olan yalnızca bir NFT vardır. Ayrıca blockchain teknolojisinin varlığından dolayı bu durumun kanıtlanabilirliği oldukça kolaydır.

Ethereum ve NFT’ler

NFT, akıllı sözleşmeleri destekleyen herhangi bir blok zincirinde uygulanabilse de, NFT’nin en ünlü örnekleri Ethereum üzerinde çalışan ERC-721 ve ERC-1155 standartlarıdır. NFT standardını incelemeden önce, ERC20’nin ne olduğuna bir göz atalım. ERC-20, Ethereum blok zincirinde token oluşturmak için yaygın olarak kullanılan bir standarttır. ERC-20 tokenlerinin örnekleri, USDT ve DAI gibi sabit coin’ler ve LEND, YFI, SNX ve UNI gibi DeFi tokenlerdir. NFT’nin aksine ERC-20 standardı, değiştirilebilir ürünlerin tasarımına izin verir. ERC-721, değiştirilemeyen token oluşturmak için genel bir standarttır. ERC-721, farklı özelliklere sahip benzersiz belirteçler oluşturmak için kullanılabilecek sözleşmelerin oluşturulmasına açıkça izin verir. ERC-721’in en iyi örneği, sanal kedi yetiştirmeye izin veren bir oyun olan CryptoKitties’dir.

ERC-1155, NFT’nin oluşturulmasında bir sonraki adım olarak kabul edilir. Bu standart, değiştirilebilir tokenleri ve değiştirilemez tokenleri destekleyen sözleşmelerin oluşturulmasına izin verir. Bu nedenle, bu standart “World of Warcraft” gibi bir oyunda oyuncular, oyuncuların hem değiştirilemeyen öğeleri hem de kılıçlar, kalkanlar ve zırhlar gibi değiştirilebilir öğeleri tutmalarına izin verebilir.

NFT ve CryptoKitties’den bahsetmişken, Decentraland ve F1 Delta Time gibi NFT özelliklerinden yararlanan çok popüler başka oyunlar da var. Örneğin, Decentraland, oyuncuların dijital arsalar satın alabilecekleri, ardından bunları satabilecekleri ve oyun içi reklamcılık için kullanabilecekleri bir örnektir. Ek olarak, F1 Delta Time 2021’e girdi ve oyuncuların dijital bir grand prix düzenlemesine ve NFT’ye satmasına olanak tanıyan parkurlar yapma oyunudur.

Diğer örneklere bakarsak, Rarible ve SuperRare gibi dijital sanat pazarları da pazarda yer alıyor. Bu arada, NFT olarak adlandırılmamalıdır çünkü bazı NFT’ler çok pahalı olabilir. CryptoKitty Dragon adlı NFT, 2017’nin sonunda yaklaşık 170.000 ABD Doları karşılığında satıldı. Exchange.eth gibi nadir alan adlarının bile değeri 500.000 $ ‘a kadar çıkabilir. Bakalım NFT 2021’de nasıl bir performans gösterecek?

En popüler NFT ‘ler hangileri bunu sizler ile paylaştık. Kripto Paralar hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoBurda ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!