P2P Ticareti Nedir ?Kripto Eşler Arası Ticaret Nedir ?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

P2P Ticareti Nedir ? Kripto para birimleri , hem yatırım varlıkları hem de ödeme yöntemleri olarak giderek daha popüler hale geliyor. Yatırımcılar, mal veya hizmetler için ödeme yapmak için kullanmak isteyenlerin yanı sıra satın alarak fiat paralarını kriptoya dönüştürmek zorunda kalacaklar . Kripto sahibi olanlar da bir noktada varlıklarını itibari paraya dönüştürmek isteyeceklerdir.

En İyi ve Güvenilir Kripto Para Sitesi Hangisidir ? Nasıl Seçilir ? yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz…

Borsalar , bu alım ve satımın gerçekleşmesi için birincil hedeftir, ancak ortaya çıkan yeni bir yöntem geliyor. Bu yönteme Eşler Arası (P2P) ticaret denir. P2P ticareti, özellikle dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, en son Nijerya Merkez Bankası olmak üzere , kripto para biriminin kullanımını engelledikçe çok hızlı yayılıyor .

Kripto para yasağının ardından P2P ticaret platformlarının kullanımı %15 arttı. Nijerya’nın şu anda en yüksek kripto ticaret hacmine sahip Afrika ülkesi olduğu düşünüldüğünde, bu önemli bir sayı.

Peki P2P ticareti nedir?

Artık P2P ticareti hakkında çok şey bildiğinize göre, soru şu ki, P2P ticareti nedir? Basitçe söylemek gerekirse, borsa gibi üçüncü bir taraf kullanmadan bir kişiden diğerine kripto alıp satmaktır . Bu, bir P2P ticareti için bir borsa kullanamayacağınız anlamına gelmez. Bunu yapmanıza izin veren borsalar var, sadece geleneksel takas anlamında alıp satmak zorunda değilsiniz.

P2P Ticareti Nedir ? Yalnızca P2P ticareti için de bir dizi pazar yeri vardır. Bunlardan bazıları Localcryptos, LocalBitcoins vb. alıcılar ve satıcılar bu pazaryerlerinde veya bir borsada hesap oluşturur ve duruma göre diğer alıcılar veya satıcılar onlarla iletişime geçer.

Platform, ister borsa ister pazar yeri olsun, dolandırıcılık olmamasını sağlamaya hizmet eder. Bu, satıcı yerel para biriminde ödeme alındığını onaylayana kadar bir emanet cüzdanında satılacak kripto para birimini kilitleyerek yapılır . Dijital varlık daha sonra alıcıya bırakılır. Bu, satıcının ödeme almamasını ve ardından alıcıyı yarı yolda bırakarak dijital varlıklarını elinde tutmasını sağlar.

Ödemenin gönderilmemesi gibi bir anlaşmazlık varsa, etkilenen taraf, platformun iddialarını doğrulamasına yardımcı olacak bazı bilgiler sağlayarak temyize gidebilir, örneğin satıcının ödeme aldığını ancak makbuzu onaylamayı reddettiğini tespit ederse, platform dijital bilgileri yayınlayabilir. Satıcının izni olsun veya olmasın alıcıya mal varlığı.

Aynı itibari para birimini kullanan bir yerden kullanıcılar arasında alım satımlar kolaylaştırılır. Örneğin, tercih ettiğiniz para birimi olarak Yuan ile Çin’de olduğunuzu belirtir ve kaydederseniz, tüm işlemleriniz duruma göre Çin’den alıcı veya satıcılarla eşleştirilir. Bu, aynı itibari para birimini kullandıkları için alıcıların satıcılara kolayca ödeme yapmasını kolaylaştırır.

P2P ticareti açıklandı

Yukarıdaki Nijerya örneğine bakıldığında, P2P ticareti, kripto para kullanımı kısıtlamalarının olduğu ülkelerin vatandaşları tarafından en yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. P2P ticaretine öncülük eden ülke Çin’di. Ülkenin özellikle Bitcoin üzerindeki kısıtlamaları iyi biliniyor.

Bir zamanlar, hükümetin varlığın ticaretini yasakladığına dair bir söylenti vardı. O zamanlar Çinliler Bitcoin alıp satmak için yalnızca P2P’ye bağımlıydı ve yöntem ülkede hala çok yaygın. Herkes ticaret yöntemini kullanabilirken, Nijerya ve Çin gibi ülkelerde daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

Neden P2P ticaretini kullanmalısınız?

Ticaret yapmak için bu yöntemi kullanmanın bariz nedeni, kısıtlamaları atlamaktır. Bir borsa kullanmadan doğrudan ticaret yaptığınızda, hükümet banka hesabınıza yatırılan paranın (satıyorsanız) kripto satışından elde edilen gelir olup olmadığını söyleyemez, bu yüzden güvendesiniz. Ayrıca kripto satın alıyorsanız , transfer kimsenin kime ait olduğunu söyleyemeyeceği cüzdandan cüzdana yapılır ve bu da onu güvenli hale getirir.

Diğer neden ise, P2P ticaretinin bazen alış veya satış için geleneksel borsaları kullanmaktan daha ucuz olmasıdır. Binance gibi borsalar %100 ücretsiz bir P2P ticaret platformu sunar; bu, satın aldığınız veya sattığınız her şeyin %100’ünü alacağınız anlamına gelir.

P2P ticaretini bir seçenek olarak kullanmanın üçüncü nedeni, oldukça güvenli olmasıdır, ticareti gerçekleştirme süreci de bir borsada geleneksel olarak alıp satmaktan çok daha basittir. Pazar yeri veya borsa, süreçte kimsenin dolandırılmadığından emin olarak, bir borsada işlem yapmayı düşünmüyorsanız, onu güvenli ve çok daha basit bir seçenek haline getirir.

P2P ticaret ücretleri

Binance gibi bazı platformlarda P2P ticareti tamamen ücretsizdir. Ancak, P2P pazar yerleri her işlem için ücret alır. Nitekim hem satıcıdan hem de satın alandan ücret alıyorlar. Örneğin, LocalCryptos’ta, listeyi yerleştiren kişi (yapıcı), ister satıcı ister alıcı olsun, işlem tutarının %0.25’i tahsil edilir. Yapıcıdan satın alıp almadığını veya onlara satış yapıp yapmadığını listelemeye yanıt veren alıcıdan %0,75 ücret alınır.

Başka bir pazar yeri LocalBitcoins, üreticilerden tamamlanan her işlem için sabit bir %1 ücret alıyor. Alıcılar için herhangi bir ücret yoktur. Bir pazardan diğerine bu farklılıklar, amacınıza en uygun olanı seçebileceğiniz anlamına gelir.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoBurda ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!