Cartesi (CTSI) Nedir?
Cartesi (CTSI) Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cartesi (CTSI) Nedir?

Cartesi (CTSI), bir Katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. Birden fazla blok zincirinde merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) geliştirilmesini kolaylaştırmaktadır.

Cartesi kendisini “bir zincir dışı merkeziyetsiz hesaplama platformu” olarak tanımlamaktadır. Aynı zamanda merkeziyetsiz uygulamaların blok zinciri tarafından doğrulanabilir bir şekilde Linux üzerinde çalıştırılmasına olanak sağlar. Cartesi ile karmaşık işlemler çok daha basit bir şekilde yürütülmektedir. Bu yürütme işlemi ise blok zincirlerin hesaplama limitlerinden ve bu limitlere bağlı ücretlerden bağımsız olarak zincir dışı gerçekleşir.

Cartesi, birçok farklı blok zincirde çalışabilir ve bağımsızdır. Aynı zamanda roll-up’lar ve yan zincirler (parachains) gibi yaygın Katman-2 çözümlerini bir araya getirmektedir. Bu özelliğinden kaynaklı olarak Cartesi’nin hibrit bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu yapısı gereği dApp geliştiricilerine esneklik sağlamak adına hem zincir üstü hem zincir dışı bileşenleri içerir.

Noether adında yan zinciri bulunmaktadır. Noether, kısa ömürlü veriler için optimize edilmiştir. Aynı zamanda dApp’ler çin düşük maliyetli veri kullanılabilirliği imkanı sunmaktadır.

Cartesi, geliştiricilerin Python gibi bildikleri kodlama dillerini kullanarak akıllı sözleşmeler yazmasına da olanak tanır.

 

CTSI Coin Projesi

Cartesi (CTSI) Nedir? CTSI token, sahip olduğu platformun çok amaçlı yerel kripto para birimidir. CTSI token, Noether yan zinciri için tasarlanmıştır ve Proof-of-Stake (Hisse Kanıtı) sistemine güç verir. CTSI tokenın öncelikli amacı Cartesi düğüm operatörlerini sistemle dürüstçe etkileşime girmeye yönlendirmektir. Ayrıca CTSI token, sistemdeki işlem ücretlerini stake etmek ve ödemek için de kullanılır.

Toplam CTSI arzı 1.000.000.000 adettir. 7 Şubat 2022 tarihi itibarıyla dolaşımda olan CTI sayısı 518.072.328’dir.

 

Cartesi (CTSI) Projesinin Kurucuları Kimlerdir?

Cartesi (CTSI) Nedir? Cartesi, 2018 tarihinde Erick de Moura, Augusto Teixeira, Diego Nehab ve Colin Steil adlı kişiler tarafından kurulmuştur.

Kurucu ekip, blok zincir dünyasına, Augusto Teixeira’nın IOTA’nın kurucusu Serguei Popov ile bir akademik çalışmada ortak yazarlık yapması sonucunda girmiş oldu.

Popov, Cartesi’nin ilk yatırımcılarından ve danışmanlarından biri olmaya hak kazandı. Augusto ise veri bilimcileri için güvenilir bir yapay zeka pazarı yaratmayı planlıyordu.

Kurucu Serguei Popov’ın anlatımıyla: “Cartesi ekibi, daha geniş bir kapsama eriştiklerini fark etti ve proje, ölçeklenebilirlik, hesaplama ve blok zinciri uygulamaları için altyapı sorunlarının üstesinden gelmek için çok yönlü bir Katman-2 Linux altyapısı geliştirmeye dönüştü.”

 

CTSI Coin İstatistikleri

Cartesi (CTSI) Nedir? CTSI token, Cartesi platformunun yerel kripto para birimidir ve yaklaşık 270 milyon dolarlık piyasa değeri ile en değerli 190. kripto para konumundadır.

CTSI USD paritesinde CTSI token istatistikleri;

En yüksek değerini 9 Mayıs 2021’de 1,75 dolar ile;

En düşük değerini ise 10 Mayıs 2020’de 0,02675 dolar ile gördü. CTSI TRY paritesinde ise CTSI token istatistikleri;

En yüksek değerini 23,73 Türk lirası ile görürken en düşük değerini 0,3629 Türk lirası ile gördü.

 

Cartesi (CTSI) Projesini Özel Yapan Nedir?

Cartesi platformunu özel yapan en önemli özellik, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler ve dApp’ler oluşturmak için doğrudan ana akım yazılım dillerini, bileşenlerini kullanabilmelerine ve Linux işletim sistemi ile kodlama yapmalarıdır.

Yani, geliştiricilerin Pyhton gibi zaten bildikleri kodlama dillerini blok zincir ekosisteminde kullanabilmelerine olanak sağlamaktadır. Cartesi’nin bu özelliği, daha önce blok zincir tabanlı çalışmamış geliştiricilerin sektöre girebilmesi için kapı aralamaktadır. Bu da blok zincir teknolojisinin ana akımlaşması için son derece önemli bir adım sayılmaktadır.

Cartesi (CTSI) Nedir? Bir diğer yenilik ise blok zinciri bir çeşit yüksek mahkeme gibi kullanmasıdır. Şöyle ki: Cartesi ile bir Linux ortamında zincir dışı çalışan tipik gerçek dünya hesaplamaları, blok zincir tarafından doğrulanabilir şekilde yapılabilir. dApp kullanıcıları ise zincir dışında fikir birliğine varabilir. Hileli bir hesaplama olması halinde de blok zincir dürüst olmayan tarafları belirleyip cezalandırır.

Cartesi’nin bilindik birçok Katman-2 çözümüne göre diğer bir avantajı da sürece katılmak için tarafların sürekli çevrimiçi olmasını gerektirmiyor oluşudur. Bu nedenle Cartesi, kullanıcıların merkeziyetsizleşmenin avantajından fark etmeden yararlanabilecekleri bir platformdur.

 

Whitepaper: CTSI coin

Cartesi (CTSI) Nedir? CTSI token whitepaper, Cartesi projesini “ölçeklenebilir merkeziyetsiz uygulamaları geliştirmesi ve dağıtımı için bir Katman-2 platformu”dur.

CTSI token whitepaperına göre “Cartesi, Linux ve blok zincir arasında bir köprü oluşturmaktadır” ayrıca “dApp’lere olağanüstü bir işlem gücü ve endüstriyel düzeyde programlanabilirlik imkanı sağlar.”

Whitepaperda CTSI tokenın işlevi ise “Cartesi token (CTSI) ekonomisi, blok zincir uygulamalarının kullanılabilirlik ve ölçeklenebilirlik sorunlarının üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.’’ CTSI token, Proof-of-Stake modelini kullanan Cartesi ağının çalışabilmesi için son derece ehemmiyetlidir.

CTSI dağıtım oranları ise şu şekilde gösterilmektedir:

  • %40,22: Vakıf rezervi
  • %25: Madencilik rezervi
  • %15: Ekip
  • %10: Launchpad satışı
  • %5: Özel satış
  • %2,11: Danışmanlar
  • %2: Tohum satışı
  • %0,67: Stratejik satış

 

Cartesi (CTSI) Nasıl Alınır?

Cartesi (CTSI) Nedir? Cartesi (CTSI) token, Global ve Türkiye’nin güvenilir kripto para borsaların başında gelen DyorEX Kripto Para Borsası üzerinden alınıp satılabilmektedir. Sizler de DyorEX’de hesap açarak CTSI/USDT veya CTSI/TRY paritesinde işlem yapabilir ve CTSI satın alabilirsiniz.

 

Cartesi (CTSI) Sıkça Sorulan Sorular

  1. Cartesi (CTSI) nedir?

Cartesi kendisini “bir zincir dışı merkeziyetsiz hesaplama platformu” olarak tanımlamaktadır.

  1. Cartesi (CTSI) ne işe yarar?

Cartesi (CTSI), bir Katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. Birden fazla blok zincirinde merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) geliştirilmesini kolaylaştırmaktadır.

  1. Cartesi (CTSI) kurucuları kimdir?

Cartesi, 2018 tarihinde Erick de Moura, Augusto Teixeira, Diego Nehab ve Colin Steil adlı kişiler tarafından kurulmuştur.

  1. Cartesi (CTSI) toplam arzı ne kadar?

Toplam CTSI arzı 1.000.000.000 adettir. 7 Şubat 2022 tarihi itibarıyla dolaşımda olan CTI sayısı 518.072.328’dir.

  1. Cartesi (CTSI) nasıl alınır?

Cartesi (CTSI) Nedir? Cartesi (CTSI) token, Global ve Türkiye’nin güvenilir kripto para borsaların başında gelen DyorEX Kripto Para Borsası üzerinden alınıp satılabilmektedir. Sizler de DyorEX’de hesap açarak CTSI/USDT veya CTSI/TRY paritesinde işlem yapabilir ve CTSI satın alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoBurda ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!