Kripto Para Nedir? [Kripto Para Hakkında Detaylı İnceleme]

Kripto Para Nedir?
Kripto Para Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Nedir?

Kripto Para Nedir? Herhangi fiziksel bir biçimde olmayan dijital para birimine Kripto para denir. Alım satım gerçekleştirilmesi, güvenliğin sağlanması ve Kripto para üretiminin korunması amacıyla şifreleme kullanılır. Yani şifreleme ile güvence altına alınmıştır. Bunun sayesinde çifte harcama uygulaması engellenmiştir.

Günümüzde çokça yaygın olan Kripto varlıklar belli kitlenin dikkatini çekmiş durumda. Pek çok ülkede pek çok yaş aralığının rağbet ettiği söylenebilir.

Sizlerde Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralarda yatırım yapmak istiyorsanız DyorEX Kripto Para Borsasını tercih edebilirsiniz.

Kriptoloji nedir?

Kriptoloji nedir? Kriptoloji bir tür bilim dalıdır. Verilerin bir sisteme bağlı olarak şifrelenmesidir. Kriptoloji bilgi güvenliği ile ilgilenir.

Kripto Paraların Tarihi

Kripto Para Nedir? 90’larda meydana gelen teknoloji patlaması sonucu oluşturulan Flooz, Beenz ve DigiCash gibi sistemler ile dijital para oluşturulmak istendi fakat başarısız olundu. Bu başarısızlık sonunda birçok sorun ortaya çıktı dolandırıcılık, finansal problemler ve hatta işverenler ve çalışanlar arasında sorunlara neden oldu. Şirketlerin başarısızlığı nedeniyle bir süre Kripto para sistemi kurmak ümitsiz olarak görüldü.

2009’un başında Satoshi Nakamoto adıyla bir programcı ya da programcılar tarafından Bitcoin piyasaya sunuldu. Bitcoin’i ”eşler arası elektronik nakit sistemi” olarak adlandırdı Satoshi. Kripto paralar merkezi otorite tarafından verilmez bu özelliği yatırımcıların belki de en çekici tarafıdır. Alım-satım işlemlerini doğrulamak ve güvenli şekilde gerçekleştire bilmek için Kriptografi kullanılır.

 Kripto paraların güvenliği

Ödeme işlemleriyle ilgili sorunlardan biride çifte harcama’dır. Bunu önlenmesinde konvensiyonel bir yol izlenir. Yapılan işlemlerin kaydını tutmak adına merkezi bir aracı koymaktır. Ancak araya tüm sermayeyi kontrol edecek bir yönetim girmesi güvenilirliği azaltır.

Cüzdanın çalınması veya kaybolması durumunda başkaları tarafından kullanılmak mümkün değildir, çünkü tarafından belirlenen 24 kelimelik şifrenin girilmesi gerekir. Donanım cüzdanı bozulursa, Kripto para birimleri 24 kelimelik bir şifre ile başka bir cüzdana aktarılabilir.

Güvenliği sağlamak için yatırımcılara da görevler düşmekte;

  1. Her zaman için tedbirli olun.
  2. Güvenli siber alışkanlıklar edininiz.
  3. Yazılımınızı güncel tutmalısınız.
  4. Şifrelenmiş bir parola yöneticisi kullanarak güvenliği arttırmış olursunuz.
  5. Mümkün olan her yerde iki değişkenli kimlik doğrulamasını etkinleştirin.
  6. Kripto para alım-satımı için güvenilir bir platform seçin.
  7. Tek bir hata noktasından kaçınmaya çalışın ve riskleri çeşitlendirin.

Kripto para nasıl üretiliyor? Kripto para madenciliği nedir?

Kripto Para Nedir? Kriptografi bilimi, dijital ve sanal para birimleri olan Kripto para birimlerinin geliştirilmesinde kullanılmaktadır. Kripto para birimlerinin bir üretim limiti vardır, bu nedenle Kripto para birimleri ne kadar fazla üretilirse, Kripto para birimleri üretmek için çözülmesi gereken işlemler o kadar zor olur.

Üretim süreci madenciliği ile yapılmakta, fiziksel madencilik olmasa bile matematiksel problemlerin çözümüne dayalı işlemler yapılmaktadır. Diğer bir deyişle, işlem gücüne ve internet bağlantınıza sahipseniz, biri tarafından atanmadan çıkartma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kripto para yasal mıdır?

“Bitcoin yasal mı?” Bu gibi sorular birçok kişi tarafından sorulur. Gelin hep birlikte öğrenelim. Şu anda Türkiye hükümeti tarafından Bitcoin kullanımına ilişkin herhangi bir yasa veya düzenleme bulunmamaktadır, bu nedenle sahip olduğunuz, satın aldığınız veya satışı veya diğer Kripto para birimleri nedeniyle cezalandırılmanız olası değildir. Lakin  günümüzde mevzuatının yasakladığı konu, ödeme aracı olarak Kripto paraların kullanılması.

Kripto para birimlerinin yasallığı ülkeden ülkeye değişmektedir. Bazı ülkeler, diğerlerinin yasal statüsünün hala belirsiz olduğu veya kullanımına ve ticaretine açıkça izin vermektedir. Bazı ülkeler Kripto para birimlerinin kullanımını yasakladı veya kısıtladı. Güvenilir Kripto Para Borsası olan DyorEX hakkında inceleme yazısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Madencilik yapmak yasal mıdır?

Kripto Para Nedir? Bitcoin ya da Kripto varlıkların üreticiliği yani madenciliği yapmak suç olarak görülmemektedir. İllegal bir durum söz konusu değildir. Her birey yasal olarak madenciliğe başlayabilir ve kendi seçeceği madencilik yöntemleri ile kazanç elde edebilir.

Kripto paradan kazancınız vergilendirilebilir mi?

Kripto Para Nedir? Hesabınıza belirli aralıklarla para girişi saptanması yani Coininiz belirli bir değer elde ettiğinde, sermaye vergisi yerine gelir vergisine tabi tutulacaktır. Geliriniz Maliye tarafından sorgulanırsa, Kripto para borsası veya madenciliği sayesinde gelir elde ettiğinizi beyan edebilir, gerekirse bu işlemleri kontrol edebilirsiniz.

Kripto paraların avantajları nelerdir?

Kripto Para Nedir? Kripto para birimleri herhangi bir ülkeye ait değildir bu nedenle herhangi bir ülke sorunundan etkilenmez, inişler ve çıkışları Kripto para birimleri ile ilgili değildir bu ülkelerden de tamamen bağımsız olarak işler.

Hesabın dondurulması veya haczedilmesi söz konusu değildir. Bitcoin Nedir hakkında merak ediyorsanız linki tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoBurda ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!